Om Jack-in-the-box:ar, introversion och öppenhet

Jag har under åren upptäckt att jag har en ganska intressant förmåga att alltid hitta hopp i nya situationer, eller snarare, personer, trots att jag mest förmodligen haft dåliga erfarenheter tidigare. Kan till och med förvåna mig själv lite ibland, men tänker att det är en positiv egenskap att kunna nollställa och inse att varje situation och person är unik och inte jämförbar med andra. Jag lär mig ju förstås av tidigare situationer och begriper vad som inte funkar i ett bredare perspektiv, men det ligger en orättvisa i att tillskriva en människa saker jag egentligen inte har någon aning om.

Och trots att detta alltid återkommande hopp har kvästs en gigantisk majoritet av gångerna, så kommer det tillbaka likt en jack-in-the-box. Good stuff.

En sån där person jag är hoppfull över gav mig en ny tanke, om introversion och att inte ha ett behov av bekräftelse. Det är en intressant koppling som jag inte tänkt på förut. Jag vet inte om dessa gått hand i hand genom åren eller som någon av dem skapade mer av den andra. Känner i alla fall att ju mer jag bejakat min introversion, desto mindre bekräftelse har jag behövt. Eller tvärtom. Eller samtidigt. Blir i alla fall glad av att andra människor kan ge mig små aha-moments eftersom det oftast är jag som står för det. Så känner mig hoppfull.

Blev idag åter medveten om min öppenhet. Det är så normalt för mig att jag ibland glömmer att det inte är normalt att vara så öppen för folk man knappt känner. Det var en medveten strategi och det har krävts övning. Och idag vet jag inte hur jag hade klarat mig utan det. Jag föredrar att presentera så mycket av mig själv jag kan så snabbt jag kan. För då blir det ju tydligt om mottagaren uppskattar mig eller inte. När jag var yngre och mer osäker tänkte jag tvärtom. Att om jag bara inte är mig själv är det ju inte heller mitt riktiga jag som folk dissar. Jävla bakvänt egentligen.

Klockan är nu alldeles för sent, men en hel kväll av socialiserande gör sådär med mig, jag blir energilös och uppe i varv på samma gång. Klockren kombo 😁 Sängen nästa!

Comments

comments powered by Disqus